FSR-He säännöt

Veneen määritelmä

Veneen tyyppi hydro-tyyppinen yleensä outrigger.  Keskirungon pituus maksimissaan 500mm, ohjaus- tai vetolaitteistoa ei lasketa rungon pituuteen.

 Voimansiirto, ohjaus ja akusto

Moottori sähkökäyttöinen, tyyppi ja koko vapaa. Moottorin koko ja kierrosluku on vapaa. Vetoakseli tulee yltää vähintään keskirungon perän tasalle. Ohjauslaitteisto sijoitettava veneen perään. Akuston teho maksimissaan 40Wh, jännite ja kennomäärä vapaa.

 Veneen merkinnät ja kilpailunumerot

Vene tulee olla selkeästi havaittavissa väritykseltään. Veneessä tulee olla kiinnityspaikka kilpailunumerolle. Kilpailunumero tulee näkyä selkeästi tuomaristolle ja numeron tulee olla vaihdettavissa tai korjattavissa, mikäli se vaurioituu. Kilpailunumerot määräytyvät edellisen vuoden SM-sijoitusten perusteella. Uusille kilpailijoille annetaan numerot ilmoittautumisjärjestyksen mukaan. Numerot pysyvät samana koko kauden. Numerolapun koko tulee olla vähintään leveys 6 cm ja korkeus 8 cm. Numeron korkeus vähintään 5 cm.

Kilpailu säännöt

 Rata

Jos mahdollista rata tulee olla ovaali. Ovaalin suoran pituus on 60m. Radan syvyys 20m ja radan päätyjen säde 10m. Radan kokonaispituus on 80m. Maalilinja tulee sijoittua keskelle etusuoraa, siten että linjan ylitys on tuomaristolle helposti nähtävissä. Radan kiertosuunta on myötäpäivään.

 Kilpailun kulku

Kilpailussa ajetaan 4 erää, joista lasketaan pisteitä. Kilpailun voittaa se jolla on eniten yhteenlaskettuja pisteitä. Erän kesto on lämmittelyaika 2,5min, sekä 6 kierrosta. Kokonaispituus erälle on lämmittelyaika 2,5min sekä kunnes viimeinen kilpailija on saanut 6 kierrosta tai aikaa on kulunut 6 min.

Kilpailu alkaa lämmittelyajalla, jolloin on mahdollista laskea vene radalle. Veneiden tulee olla vedessä viimeistään 15 sekuntia ennen lähtöä vedessä ja kierrettävä rata kertaalleen. Kilpailu käynnistyy kun lämmitysaika on kulunut loppuun ja varsinainen erän aika on lähtenyt käyntiin ja ilmoitetaan äänimerkillä tai kuulutuksella. Veneen lähtö hyväksytään mikäli maalilinja ylittyy kun erän aika on lähtenyt käyntiin. Mikäli vene ylittää ennen erän aikaa, tulee veneen kiertää rata kokonaisuudessa ennen uuden lähdön hyväksyntää. Tuomaristo ilmoittaa hyväksytyt lähdöt. Erän voittaa se jolle kertyy ensimmäisenä 6 kierrosta. Mikäli vene sammuu kesken kilpailun, niin sammuneet veneet noudetaan vasta erän päätyttyä. Erien välillä pidetään 10min huoltotauko, jonka aika alkaa kun kaikki veneet ovat saapuneet laiturille.

 Pistelasku

Erien pistelasku 1. 400 p. 2. 300 p. 3. 225 p. 4. 169 p. 5. 127 p. 6. 95 p. 7.71 p. 8. 53 p. Lähtöpisteet 25 p. Kilpailun maksimi pisteet 1600 pistettä.

Osakilpailun pisteet 1. 9p. 2. 7p. 3. 6p. 4. 5p. 5. 4p. 6. 3p. 7. 2p. 8. 1p. SM-sijoitukset määräytyvät osakilpailupisteiden summan mukaan.